Paj tvättmaskin , jobb och svammel

Febern slog aldrig ut inatt - tror jag , var dock lite små seg imorse så jag tog en ibumetin , har inte kännt mig mer hängig efter det.. gjorde lite stor kok på em.. Eller laddade upp med matlådor och snabb bakis mat till nyårs dagen då det finns risk att det man kan känna sig lite ur form :) Sen har nyårs städandet blivit gjort - dock håller vår tvättmaskin på ge upp , är bara tur att jag hunnit tvätta upp det allra viktigaste för många maskiner till håller den inte. :S

nyss är kvälls promenaden avklarad , ska strax göra mig redo för sängen så jag tar mig upp då klockan ringer , jobb 09 - 16 .. katchiiing ! 
dan jobbar även från 02 i natt och framåt em imorgon så de blir tyst och ensamt imorgon bitti.. bara hunden och jag.. 

kmr säkert inte ha tid eller lust att knappra ner någe inlägg imorgon så jag får önska alla mina läsare ett GOTT NYTT ÅR(TIONDE) lite i förskott :) 




äsch !!

börjar känna mig krasslig nu - har klarat mig rätt bra under den första delen vinter men nu så här in i slut tampen på året då börjar det komma. Ska jobba i veckan och hade tänkt klämma in lite nårs firande också men som det ser ut nu så slår väl mega febern till i natt. :S Blir att kurera sig i soffan resten av kvällen - storhandlingen är precis gjord så massa halstabletter och honung m.m är införskaffat.

jag har inte TID att bli sjuk...


kunde inte hålla mig ...

såfär ja , då var vi tillbaka i vardagen efter en helg med lite slöande och lite festande :) Lördag vart kanon kul med förfest inne i stan och ett krog besök som slutade i en alldeles för hög alkohol konsumtion. låg hela gårdagen , varvade från att ligga i sängen och soffan. slö söndag med andra ord. :)

idag kunde jag inte hålla mig från stan.. hade lovat mig själv att lördagens mellandagsrännande skulle bli det ända i år men icke.. åkte mot hertsön på fm och hämta upp Therese och lillasystern Emelie , blev att göra hela stan , tror minsann inte vi missade någon affär av värde.. kom dock bara hem med två nya linnen :) duktigt ! vart en lunch på waldorf som pricken över i:t

Annars har det inte skett mycket - for förbi Annie och Joel efter stan på en kaffe och lite surr sen har jag städat upp i den här svinstian efter det ytterst smarta idén att ordna efterfest här i lördags.. inte ! fy fan vad man kan svina ner på så lite tid .. Nu borde man lära sig !













Inte sådär många roliga bilder från annandagen - dock tyckte jag det blixtra lite överallt så någon mer i mitt sällskap ruvar säkert på några roliga pics..


ut och armbågas på stan

god morgon !

Idag ska jag som (säkert många andra som skippa juldags festandet igår) ta mig in till stan på mellandagsrean :) Ikväll är de planerat fest så vad passar då inte bättre än en ny outfit kvällen till ära :) som forhoppningsvis endast går lös på någon hundralapp :)
har försökt ringa och väcka min rea kompanjon gay men han vill inte till att svara , sömn tuta! ger han en stunds sömn till medans jag gör mig iordning för dagen sen börjar telefon terrorn på allvar.. Om han inte svarar då avancerar jag till att åka hem till han och tok plinga på dörren.. för upp SKA han :D jag skyr inga medel :p

dax att börja göra sig redo så man är klar någon gång.. hur mycket extra sömn som helst ska han väl inte få ;P



soffmys ?

sådär ja - nu hoppas jag på lite ledighet . jobbat hela veckan - monsterpass . Hade sett framemot lite ledighet idag men icke sa nicke.. bums iväg och nu är jag just hemkommen..
glad över diverse julklappar man fått sig - måste ha varit snäll i år :) - Gulliga älsklingen tog hem jul mat åt mig från brändö firandet som jag kasta i mig direkt jag kom hem igår kväll :) så massa julmat har man också fått sig :) 

I kväll hade jag tänkt ta mig ett välförtjänt glas vin , frågan är  bara om man sku parta till när man lika tar sig nå eller om man sku köra på soff mys ?? 

jag gissar att alla andra ska ut och röjja så här på hemvändardagen :) 



 

ingen rast ingen ro

tur jag var och gjorde bort klapparna i måndags . Här blir det ingen vila fram till julafton - åkte på jobba igår hela dagen och lika så idag .. 
det suger att vara spring vik. går som aldrig att planera - fast jag ska väl inte klaga . har ju äntligen fått börja jobba endel nu och januari lönen kmr sitta fint minsann. Då ska jag till att göra någe kul - jag & D ska nog hitta på något lite roligare :) 

snön vräker ner här i byn fortfarande :) tyckte dom lova uppehåll idag ? aja , mysigt med snö - mycket snö ska det vara.. dock lider jag med alla plogkillars respektive som med all säkerhet inte kommer kunna spendera så väldans mycket tid i jul med dem så länge snön faller :S

nu måste jag göra mig redo för arbete.. blev bara bloggande för bloggandets skull .. Om uppdatering uteblir här framöver vill jag önska alla
nära , kära och bloggläsande snokers en riktigt GOD JUL ! :D 

dubbel (lunch) date

Tror bestämt det är dags att nanna kudden nu , varit igång hela dagen med de sista julklapps inköpen. Som alla andra år är man ute och stressar i sista stund
 - att man aldrig lär sig.

Imorgon kmr (ex)grannarna ut till byn för städning av sin lägh det blev så att dom (jarkko) ringde och bjöd in sig på lunch , och god granne som man är :
lunch it is :)
 så vi får se vad det blir att koka ihop - vet då att Nina har ungefär samma tycke på mat som jag så D & J får vackert äta oavsett vad det blir. :)

god natt !






vitt så långt ögat når

hellvittes så mycket snö det kommit under natten.. och mer kommer.. :D vi behöver verkligen inte oroa oss för att inte få ågon vit jul . hallelujja på det !
lite tungt var de att ta ut hunden på morgon kissen då det inte hunnit plogas ännu , men Acke han hoppa fram i all världens fart :) han var nöjd och hade han fått bestämma hade vi inte varit inne ännu :)

Ska iväg med mor på stan och inhandla de sista julklapparna idag , hoppas e4:an är bättre så det går och köra något så när :)

dags att fixa frissen och lägga ett litet ansikte så ska jag bege mig mot antnäs

Orphan

Då var det söndag igen - tråkigaste dagen på veckan enligt mig , dock ska jag försöka göra något roligt av dagen ist för bara vara hemma - D jobbar hela dagen också :S
Annars då .. helgen har rullat på bra - Fredagen vart de ju utgång för mig och Annie , helt ok kväll - lite för lite dans bara men de styr vi upp nästa gång :)
Lördag morgon var lite små seg - flumma med tobbe om de ena och de andra halva dagen innan vi gick till Annie o Joel på en kaffe . och där var det HETT så jävla HETT! ja alltså , Joel gillar det här med att elda i öppna spisen.. 29 grader varmt inne i v-rummet!! Då kan man lugnt säga att "bakis svettningarna" kom :)

Sen skjutsa vi in dom till några vänner på middag och jag och tobbe gjorde max och sen hem till han - kolla in en film tills jag skulle hämta A & J igen.. Orphan hette den och de var solklart den bästa film jag sett på väldigt väldigt länge.. se den !

Kolla in trailern här 

Kom oss hem till byn runt 23 tiden.. for vidare mot svedjan där de groggades för fullt.. stannade två timmar sen var det dags att fara hem och sova. Ögonen sved verkligen av trötthet.

ja och nu sitter jag här .. söndag somsagt.. Kanske jag tar mig en söndags shopping :) skulle behöva en ny kofta till julafton .. 



Therese: eftersom du inte behagar ha någon blogg adress att svara till så får det bli här :) Jo jag trivs verkligen på det nya stället - tror faktiskt det hade varit ett ställe även för dig.. :)
 

på bussen..

hört på bussen ..

två tjejer sitter på bussen och diskuterar svininfluensan..

tjej1: åh gud så skönt , jag slipper ju oroa mig för svin influensan..
Tjej2: vadådå? har du vaccinerat dig ?
tjej1: Näe alltså jag äter ju inte gris kött..
tjej2: hahahahahahaha!

Ack så fel man hade

Jag tror bestämt inte det blir någon slappar dag idag/kväll .. Ska iväg och hämta tobbe på nån timme , åka förbi glasbanken på storheden och sen hem till byn :)
jag och D hade planerat lyx middag ikväll så de passar bra när tobbe kommer också , vad gör man inte för sina gäster ;) blir lövbiffs rullader med pommes och någon god sås även lite fläskfilé skulle D steka till :) 

dags att städa upp resterande och bädda i ordning i gäst rummet :)

trevlig helg !


Btw.. blir att jobba 09 - 16 (på det nya roliga stället) på nyårsafton också! :)  katschiiing !

julstäd


Nu är jag helt färdig och redo för sängen - men klockan är bara runt halv nio , för tidigt ännu så det gäller att stå ut en timma till åtminstonde. Andra och sista intro dagen är avklarad. nu väntar jobb på julafton nästa gång som sagt. Härligt !

Imorgon ska dagen spenderas med dammsugaren och skurmoppen - helg städning och lite fin puts så här när julen är på intåg är inte helt fel , ska även och köpa en klapp eller två till syskonbarnen imorgon om jag hinner så är de bort gjort också.. sen är de helg och då ska de slappas..

då vet ni ! :)


Hur ska folk ha sig !?

det var då ett jäkla gnäll .. när vi inte har någon snö liggandes så tjatas det över allt , facebook , bloggar , irl osv

 -" åh vart är snön ?
när kommer snö ?
 åh tittar det snöar"

 och nu när den väl kommit och lagt sig så är de bara massa gnäll

 " - fan , måste skrapa rutan ,
åh vad kallt!! - jag går inte utanför dörren idag. 
fy fan vilket väder! " 

Med snö kommer kyla .. är det inte så ?!?!?!
Jag tycker det är alldeles fantastiskt när de biter lite i kinderna och det knarrar under skorna. :)

Äntligen vinter ! :)

En bra dag !

Idag har varit en bra dag - det mesta har flytit på bra. skjutsade och följde med mamma till vc på fm . blev där i nästan två timmar. prover hit och prover dit..
Sen for vi hem till henne , snabb lunch och sen blev det att åka vidare för att träffa kunden jag ev skulle jobba för  - gick bara bra och imorgon startar intron : ) fick även höra hur passet på julafton ser ut . 09.00 - 22.00 ( !! )
monsterpass minstsagt ! - men tid är pengar .. mycket tid = mycket pengar :)

sen hem och hämta hunden - missade D som precis gett sig iväg mot jobbet , åkte till mor på en kopp kaffe som slutade att vi satt hos min moster på ytterligare en kopp.  nu är jag hemma efter en sväng på ica maxi.. blev att köpa till det sista julgrans pyntet också - lite nya pumlor och annat.. så eftersom det inte blev av igår med pyntningen så får de bli ikväll . :)



så här mysigt hade jag och Acke på morgon promenaden imorse , fortfarande sådär mysigt mörkt och sen föll ju snön fortfarande : )





Holidays are coming

Äntligen - det här är jul reklam ! nu börjar det kännas att det närmar sig :)


det här är årets version


men min favorit version är den här ..



vilken är din ?



Det tar sig..

..sa mordbrännarn

Skämt o sido.. Fick mig ett trevligt samtal på em när jag satt hos Nina och Jarkko. De ringde från Inre kraft och behöver extra vik under jul till annan kund än vart jag brukar vara - självklart tackar man ja så imorgon ska jag iväg och träffa denna människa och efter det så får vi se om det blir mer jobb för mig :)
Det tråkiga i det hela är att de blir att jobba bla julafton isåfall - hade sett framemot en jul hos pappa , men jobb går givetvis före , sånt man får räkna med när man är spring vikarie. Ger fint klirr i januari kassan åtminstonde :)

nåja .. Annars är man ganska nyss hemkommen.. blir att städa upp lite och köra igång några maskiner tvätt i brist på annat - måndagar händer det inte mycket..
D jobbar sent så det är bara jag och Acke hemma .. ska nog värma upp lite glögg och julpynta granen .. jo så får det bli.

Måndag hela dan

Gooodmorgon!

Uppe redan vid halv åtta - ska åka och sällskapa med Nina när hon ska på smärt rehab i pite idag.
så dax att dricka upp kaffet och börja göra sig iordning - jag är väl inte den bästa på passa tider så de är lika börja i god tid. :p

var väl ungefär allt jag hade att berätta.. återkommer när jag har något mer intressant att berätta..

hejhå

Ersnäs vs Örnäset

Idag vaknade man tjugo i tio fräsch och utvilad.. somna nog redan vid 22 igår. Blev kaffe och snabb lunch sen var det dags att hjälpa (nu mera) exgrannarna Nina och Jarkko att flytta ut. tjugoelva svängar upp och ner - nu gruvar jag mig för den ev dagen vi ska flytta.

Efter det gjorde jag storheden lite snabbt , bolaget och lite annat - blir visst flytt öl hos N & J på örnäset ikväll -
Kan bara inte förstå hur dom lämnar Ersnäs city för Örnäset , vad är inte bättre än att bo på byn ;P

Nyss ätit - tänkt ta en dusch (nr2) efter allt bärande som blev sen en snabb dammsugning tror jag..

( jag är ledsen Jarkko men jag hade inte annan bild på dig . :D )

Ont i örat

Nu är de helg igen och jag hade faktiskt sett framemot att bänka mig med sambon i soffan och kolla in idol finalen. har kämpat oss igenom en timme och nu fick det räcka - har man blivit gammal när man inte orkar höra på allt gap och skrik från publiken och byter till en film istället ?
ska checka nätet eller text tv sen och se vem som vann - hoppas på calle , skön snubbe , lagomt mycket stjärna och verkar ( än så länge) ha fötterna på jorden. Fast å andra sidan kanske han bordes komma tvåa (?) då de alltid gått bättre i längden för dom ..


Nu ska jag krypa ner i soffan med min andra hälft ..


Trevlig helg !

Franskt

Äntligen hemma i lugnet - bara jag och hundet :) Ska snart göra mig redo för natten då det blir jobb imorgon. :) var nog en månad sen sist jag jobbade så de blir en prövning till att komma ihåg alla dessa små detaljer - nåja , nog vet jag det ska sitta.

Vart inte att göra nå franska naglar på Elina idag - hennes egna är så långa och tjusiga så varför förstöra. istället gormade (verkligen kämpade) jag bort de jag gjorde på mig själv för nån dag sen och började pilla på nytt och franskt . Tyckte återigen att de blev helt godkänt .. Nu är de bara fortsätta öva änu mer.. Någon ? ;)

 

Nails

Intagit säng läge/soff läge här på durrudden nu , csi surrandes i bakrunden och tröttare än aldrig förr känns det som. Nyligt avslutat gonatt samtal med sambon , dom hade de bra.. FÖR bra.. var på hotellet och hade badat i 4 stjärnig relax - bubbel pool med stor platt tv ovanför bla , flott restaurang käk.. nä inte alls avundsjuk :p

haft en trevlig kväll med systrarna.. Gjorde naglar på Jennie och blev mycket nöjd över resultatet för att vara första gången på någon - var inte det enklaste även fast de var ett hemma kit :)

Kan rekomendera er som vill ha snygga naglar och gillar hemma pyssel att köpa detta.. men som sagt de var ett ena piller göra.. särskilt efter att jag gjorde på mig själv igår :)



Setet innehåller:
20 ml Geleaktivator
2 x 6 g Skulpteringsgele
5 ml Rengöringsprimer med pensel
3 g Rosa nagellim med pensel
9 ml Nagelbandspeeling
2 st olika nagelfilar
72 st nageltippar (varav 24 st french look-tippar)

Sen har jag även köpt till lite andra nödvändiga prylar som är bra att ha till .. särskild nagel klippare för plastnaglar - lite roliga bling bling och ett särskilt nagel borttagnings medel..

jennies resultat



Imorgon ska jag testa på göra naglar med fransk manikyr på Elina.. Det gäller att öva öva öva.. det är så roligt..Hade dock velat gå en riktig nagel teknolog utb - fan att allt ska kosta.!


Som sagt , bra för ett hemma kit, verkar kunna hålla länge  - kul hobby göra och om inte annat snyggt :)

ska recensera sen vad jag tyckte om hållbarheten.

Nu - GOD NATT!

Änka

Gräs änka tom Torsdag - Dan har åkt ner med Frille till Östersund på morgon med lastibilen för diverse jobb göra . så här ska passas på att göras tjej göra : ) Ska strax bege mig mot piteå och syrrorna - ska möta upp J på stan för lite inhandling av smink åt henne och sen åker vi mot durrudden och syster nr 2 Elina .. Vad vi ska göra där får ni se sen :)
Bilder kommer...


undra om ja kanske skulle packa med hunden och övernatta där..




Taxi

Upptäckte att min prövotid för körkortet gått ut igår : ) Nån som vill ta ett race ? :D  Nä skämt o sido - nu blir de att skicka papper åt länsstyrelsen för taxilegget. :D



En tidig julklapp

Mått som en stjärna idag efter helvetes helgen - skönt att det är över. Nina undrade om jag ville följa med och ränna - självklart då jag ledsnat på dessa väggar på två dygn inne..
Blev att göra storheden , Nina behöva lite flyttsaker och jag behövde lämna åter några kläder jag köpte förra veckan..

Efter en lunch på coop restaurangen och en del rännandes så avslutade vi på ica maxi för diverse små köp. Av någon anledning hamnar vi på bokavdelninge - en avdelning jag besöker mycket sällan. Nina står och gräver bland nå favoriter då jag ser ett bord med bok rea skyltar. Går dit och vad ligger då inte framför näsa på mig ?

jo en bok om att gå...

 

för 39:- hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det ens fanns en sådan bok...

Snabb läste igenom den direkt jag kom hem och det finns allt man behöver och lite till - En tidig julklapp till mig själv som jag verkligen kommer slita med hälsan 


ur boken :
 
" Du har just pressat i dig frukosten, som egentligen var större än du önskat ( men vad gör man inte för att gå upp i vikt ) och trots att det känns som om magen står i fyra hörn så måste du dra åt skärpet för att byxorna eller kjolen ska sitta uppe. Du suckar och påminner dig om att du egentligen måste sy in kläderna innan du använder dom. "



TACK Camilla Porsman och fitnessförlaget för en bok som kommer glädja så många.. såå många


Så less att jag bara vill kräkas

Den här helgen började bra dock slutade den sämst .. Fredag : För fest hos grannarna N och J sen födelsedags fest hos Elli här i byn , bra fart på det hela och härliga människor  :)
Alla var nog lika fulla och glada skulle jag tro.. en riktigt lyckad kväll !

Lördag morgon vaknar jag av att de är dags att besöka toan.. med huvudet i den :S Trodde det skulle vara sviterna från gårdagens fest som spökade.. men så var inte fallet.. från 10 på morgon fram till sena kvällen var det kräk kalas varje kvart! en klunk vatten och det vara bara hänga i hinken:S kräk sjukan från durrudden tog mig ändå :/ Inte nog med det - den (o)trevliga veckan som kommer varje månad startade även igår , även en liten släng feber kom på besök..  ultimat otur??!
Jag var så less att jag bara ville kräkas..

vänta nu...


..aa det gjorde ju jag också !


Mår fortfarande skit - har inte fått i mig något ännu förutom lite vätska.. Ska försöka få i mig lite nyponsoppa iaf

Detta blogg inlägg tog på krafterna.. Dags att inta soff läge..


dagen som sådan..

Så har dagen börjat - Josephine väckte mig 06.30 men gick med på att "ligga och dra sig" en stund och det resulterade i att vi vaknade 8.20 ist :) D åkte iväg redan före sju för att jobba så det har varit tjej mys hela morgonen..

vet det tusan vad vi ska hitta på idag - slut på ideér - skulle vara lite mildare väder idag så vi kommer nog mest troligt att hålla till utomhus idag iaf..
Fast först ( som i vanlig ordning )  en sväng till pappa/morfar på lite kaffe och switcha morgontidning..

Nu dags att klä sig lite och ta ut hunden, som för övrigt luktar gott i munnen igen.. :) 









Käftis

Gooodmorgon !

J ville kliva upp halv åtta idag - det ville inte jag , var mycket varmare under täcket brevid D , men det var bara att kliva upp - Vi har något fel på våran värme tjofräs så de bara var 15 (!!!!) grader i läggan när vi klev upp.. :S Tur vi har "värme kanonen" haha ..  nåja, det är dags att ringa hyresvärden för koll idag.

annars så händer det inte å mycket under dagen - leka och roa sig med systerdotten ungefär , vad vi ska hitta på återstår att se...

Halv fem idag ska Acke till käftis aka veterinären - han ska sövas och det tycker jag inte om , Ser så obehagligt ut och nå vidare roligt när han ska till och vakna är det inte. :S
Så D får ordna den biten .. Matte är för blödig.. haha..

Det om detta.. dags att ordna frulle..

 

Kräk sjuk

Josephine har kommit till oss ikväll - Elina ringde runt lunch tid och mitt i storstädandet och berätta att hon och lars åkt på kräk sjuka :S
bad snällaste mostern att hämta josephine så hon slapp vara hemma i griseriet.
Så nu är hon här - försökte gardera mig så gott det gick från basilluskerna genom att be hon skicka ut ungen på bron när jag svängde in på gården ( är ju trots att lillan som smittat dom sen fredagen då hon åkte på det ) . Och där står hon med väskan färdig packad och påsen med leksaker.. hur söt som helst och väntar :)

Åkte en sväng förbi stockis med present/julklapp åt storasyster - ingen idé att vänta till julafton med den då jag vet att hon kommer behöva den innan dess.. en platt tång.
mys med alla syskonbarn och hundar sen begav vi oss mot Ersnäs igen..

Nu är vi proppmätta på hamburgare och pommes som jag kasta ihop då vi kom hem ..

men så fort maten lagt sig så sliter jag upp skum tomte påsen.. :) ingen moster utan karra va?! , Det är ju trots allt lill lördag :)