kvällen i korthet !

Jobbat  17 - 21  sen chaffat åt grannen .. hängde med på fest och kollade läget. :) Nu är jag hemma ,  ny rastade hundar och läge för sängen .. imorgon upp tidigt eftersom Elina och Josephine sover över.. sen bolaget och annat för em och kvällen kmr vi spendera i piteå för diverse festligheter :) 



god natt !

Shoes !

Imorgon blir jag ägare till dessa snygga skor - har precis gjort affär med jenny som tyvärr inte kunde ha dom i strl - vilken otur för mig ;p

bort med allt som heter snöstorm vill vandra runt i dessa på en gång. :)


Bild ärligt stulen av jenny som påköpet av skorna :) 

sommaren i city

Nu vill jag ha sommar igen! - var förbi mamma och hämtade det vi beställt från ellos.. Lite diverse sommar kläder , bikinis och sånt - enkla sommar plagg helt enkelt.

Sen kom skorna också!! trodde det skulle dröja , åh vad jag vill ha sommar och traska runt i dessa härligheter



Dock gjorde sig skon verkligen inte rättvis på bilden.. men såå läckra irl..

Cash is king

Äntligen löning - känns som om det var år och dar sen man hade det okey med slantar på kontot - januari månad har varit tung men nu är vi back on track igen :)

ska göra storheden idag - köpa mattan jag länge velat ha.. säkert något mer som kommer med mig hem :)





fina former

Är i otroligt fin form efter gårdagen : ) hela kvällen vart helt annars än vad jag trodde så bilder och annat får ni sen ..befinner mig nämligen på durrudden och blir nog inte hemma förän någon gång i em.

nu lite kaffe..

Tidsoptimist

Efter en slapp dag med position ryggläge som varvats mellan soffa och säng så ska jag strax börja göra mig klar för kvällen . Suzie´s och min långt planerade fest kväll blir äntligen av. :) Kvällen börjar i Gstad sen får vinden ta oss dit den vill..

Outfiten är fortfarande inte riktigt bestämd - duschen har jag inte heller besökt än och magen kurrar lite lätt.. skulle väl lätt kunna påstå att jag inte har tid att sitta här egentligen - men va fan , man är väl snabb som blixten (den som säger annat ljuger ) , så det ska väl inte vara några problem .. Dom kommer ju inte och hämtar mig förän på 1½ timme ungefär..


med tanke på att kvällen kmr innebära diverse alkohol intag så hörs vi nog inte förän på måndag :) kan misstänka att jag kommer vara aningen trött imorgon ;p


bild från kvällen på kalles - girl´s night out

Keno

Nu har hon gjort det igen !! 

min moster vann för ca 4 år sedan en mille på keno - precis sådär lagomt till deras bröllop och husköp -
och vad får jag då höra idag ?! tanta har gått och kammat hem 50 000:- till på Keno igår ! och det var ju förstås lika passande som sist då dom ska till usa nu i vår och måsta vara tjänst ledig..

Hur mycket tur kan man ha som människa egentligen???
En sak är då glasklart - Moa ska börja spela på keno!



1:a , 2:a , 3:dje

..Såld !


Nu har jag äntligen fått sålt mina två malm byråer : ) en bra slant blev det och syrran köpte dom : ) Ska och köpa mig en digital kamera i helgen för slantarna. Men då är ju frågan vad för kamera man ska köpa?Någon som har något förslag ?? 

Ända kraven är väl att det är ett hyfsat bra pris, nånstans mellan tusen lappen och två ..  och rätt mycket pixlar ändå :)  


tacka vet jag lyko

varför inte bränna in till stan och hämta ut mitt paket från lyko och förgylla en tråkig och förkyld vardag ..

Det är just vad jag gjort nu ikväll .. : )





Lanza - silver shampoo
revlon - inpackning m. toning aka pumlan , 1002 white platina 
osis dust it 

sömnlöst i byn

kan konstatera att jag inte klarade mig undan storasysters förkylning - en sömn lös natt och igentäppta bihålor :S kaffet smakar inte heller någonting så dagen kommer bli seg , mkt seg..
Ska iof först iväg runt halv fem så jag har nästan hela dagen på mig att samla krafter .. men just nu var sämsta möjliga tillfälle att bli sjuk ..



Hunden - människans bästa vän..

.. men bara ibland..

idag ( nyss ) var inte Acke en av mina bättre vänner kan man lugnt säga.. gick till far för att låna bilen och tänkte för ovanlighetens skull gå en liten kiss runda med hunden runt det kvarteret ist för den vanliga rundan.
på vägen tillbaka ser jag någon komma gåendes med en ståtlig schäfer-
ser på håll att det är en gammal klass kamrat från ersnäs skolan
( som jag i princip inte träffat sen då ) .. Och vad gör då inte Acke
- tok utfall som värsta mongolida aset - låter , morrar och något som ska likna skall , sliter i kopplet och är allmänt störd.. !!#¤Q)¤&")(% Acke som har skärpt sig betydligt på den fronten och endast brukar bli lite extra exalterad & nyfiken när de blir nya hundmöten blev som förbytt.
ETT JÄVLA MONSTER ,Fick i princip sätta mig på han och bryta ihop han -ja och där sitter man tok anfådd - förbannad och aningen snöig på backen och får skämmas - fick ur mig ett blygsamt hej iaf , när han lugnt och fint trippar förbi med sin förbannat duktiga hund och hejjar med ett sånt där nöjt flin på läpparna

SUCK!

att man ska behöva skämmas... 

 

movie time !

Just hemkommen från Annie och Joel - glott lite film så här en måndags afton - filmen " Min stora feta grekiska semester" ger jag endast tre av fem möjliga . En typisk film man kunde förutse allt.. dock gillar jag amerikanska komedier så lite skratt och svammel fann man ändå. :) där av det ändå relativt höga betyget..  
Sällskapet ger jag helt klart fem av fem möjliga :)



Nu ska jag krypa ner med min sambo och försöka somna i hyfsad tid - imorgon ska jag iväg och testa lite på det ev nya jobbet - spännande ! :)

god natt !

 

Hundvalp finnes - bil sökes

Innan vi skulle ut och dra med Acke gick jag förbi pappa för att hämta ett däck .. då berätta han att han lagt ut en annons på blocket på en av hans bilar.. annonsen löd bla " ev byte - kom med förlag" ..
Han fick ganska omgående ett förslag via mejlen

" - vill du ha en kompis ? Byter mot en hundvalp" 

vem fan byter en hundvalp mot en bil.. Jag hoppas för gudskull att någon enbart var less valpen för stunden och skämta.. Annars har han/hon nog inte många hästar hemma..

behöver jag nämna att pappa inte ens brydde sig om att svara på mejlet..

ja de finns folk och folk..



Dan & Acke på promenaden runt svedjan

dagens planer

Idag är det endast två futtiga minus grader - det betyder utomhus aktiviteter och drag för Acke : )
Bara passa på medans man är ledig och vädret är behagligt.

annars har vi inga andra planer för dagen än att invänta Johan Falk kl 21 ikväll .. :D




Just ja ..

minnet bra men kort .. hade ju lovat lägga upp nyårspix .. inte en dag förtidigt..























Några från kvällen.. tror de finns fler bilder runt omkring på facebook -
inte de roligaste bilderna men ett löfte är ett löfte

Mysterium

När jag eller D ska iväg och jobba på morgon brukar vi ( som alla andra när det är kallt ute) alltid sätta i mortorvärmaren .. då vi har ett full proppat garage så skarvar vi två kabelvindor ut till parkeringen där vi har bilen stående, som så många andra här även gör.. På morgon när jag for gjorde jag som alltid - drog ur diverse sladdar , snurrade upp kabelvindorna och ställde utanför garaget och for.. När vi kmr hem nu på em så har någon/några stulit den ena av dom och "slitit" ut den andra litegrann ( tänkte väl stjäla båda men tju fick dom när garaget var låst och den var ikopplad där inne)..  men vem vill stjäla en kabelvinda? en sketen plastig mojäng som inte kostar många pengar.. och här?!! här i byn har vi alltid.. ALLTID varit förskonade mot tjüvar..



kabelvinda ca 179:-

kort dag i korta drag

Har träffat Tobyn idag - kaffe rep hemma hos hans pappa : ) Var ut på en promenad som hastigast - blev väl ett par st flum foton där i parken - T hade lånat sin pappas braiga kamera : ) Satt som två tonåringar på hans pojkrum och svammla ett tag tills D kom och hämta upp mig..

Hunnit jobba på fm också .. nu är det snart dinner time , får se vad man hittar på ikväll - jobb imorgon som gäller.

Min dag i korta drag..

 

Shopping

Shoppade lite på stan med syrrorna , vart lite ljus , lyktor , vas och annat små tjafs från lagerhaus : ) Håller på byta färg i tv rummet igen - denna gång går jag från svart och vitt till svart , mörklila och bruna nyanser . kmr blir kanoners efter nästa ikea resa då sista prylarna byts ut :)

Annars har storasyster varit och länsat bland mina grejer här hemma.. hon ska bara "låna" dom - tror dock de dröjer innan jag ser tavlorna igen iaf ;p vi gjorde middag - kyckling gryta + plus att jag färgade hennes hår , någon nyans ljusare blev det - nästa gång ville hon ha lite slingor :)

Det var ungefär min dag.. nu är jag döds trött och ska faktiskt upp tidigt imorgon så snart gör jag mig klar för att lägga mig.. framför tv´n .. skönt att ha tv i sovrummet :)

Btw.. hyresvärden dök inte upp förän efter 11 idag.. hade kunnat få sova ut ändå!! och grisade ner det gjorde dom rejält.. :S
 

Plötsligt händer det

Hade planerat en lång sov morgon idag eftersom jag inte skulle iväg någonstans på morgonen - men planerna grusades ganska snabbt. D väcker mig 08.00 och kläcker ur sig att kl 10 kmr hyresvärden och ska installera ny tvättmaskin och torktummlare (!!!) , kunde han inte berättat det igår kväll.. ?!?! 
klockan är halv 11 och givetvis har värden inte dykt upp ännu !

nu till rubriken - mina systrar ska komma till Lule idag (!) - är nog första gången sen dessa två flyttade till Pite som JAG slipper åka dit för lite shopping på stan.. slipper tom ta egen bil , blir upp plockad efter vägen - är det sånt man kan kalla lyx ? :)
För mig är det ren lyx att slippa ta bilen och köra då jag är den ända i min umgängeskrets förutom mina syskon som har körkort - undra om jag ska knäcka en öl så jag till 100% får låta bilen stå.. ? haha ! Nej så drastisk ska jag väl ändå inte behöva vara..

Nu är det dags att börja göra sig iordning .. 



viska

Idag var en intressant dag - har varit iväg och gjort lite diverse saker . Provade på ett ev jobb jag kanske kommer få börja på. (så långt ifrån vård arb man kan komma) :) Känns sjukt kul efter bara varit med och sett en dag. nästa gång på torsdag :)

Annars har jag varit förbi Nina på en kopp kaffe idag , fick äntligen träffa nytillskottet viska :) En så söt liten lurvtuss - ytterligare en border collie :) Hade lust att stoppa henne innanför jackan och ta med henne när jag skulle åka , men det tror jag inte Nina skulle uppskatta ;P

Gubben är och tatuerar sig - borde vara hemma snart , är nyfiken på vad det blev den här gången. Själv måste jag kontakta Anna för en tid - börjar vara dags nu ! : )


 - man blir ju inte just nå valp sjuk.. inte alls.. -

Viska


Riktigt kass kvalite då jag har en sketen K750i - min telefon är ÅTER IGEN på lagning..



inte bara rosa !

Det ser rent ut sagt för taskigt ut här - och svårt är det ! Snodde ärligt en färdig blogg design så jag har något tills vidare.. men BARA tills vidare ( typ imorgon eller nå)..
har kollat runt på diverse gratis designer men varför ska alla vara så rosa och puttinuttiga eller bara vanliga enkla ??! Vill ha nå utstickande och lite tufft.. Jag är inte rosa och hello kitty !

Ombyggnation

Just nu håller jag på bygger om här - ursäkta röran..

möte !

Idag var det ingen seg måndag som annars - klev upp i godan ro runt nio och gjorde morgon ,sen var det dags för möte inne i stan ang lite av min framtiden , gick hur bra som helst och nu hänger det bara på mig : ) imorgon startar vi lite lätt så jag har inte tänkt berätta mer om det för än efter morgondagen. :)

sen åkte jag och hämtade papps bil och har nu sen en stund kommit till durrudden - josephine håller på ta fram frisör grejerna hon fick i julklapp , dags att bli stylad :) Tur det bara är en leksaks sax..


nu hojtar hon , dags att gå..


utmattad till tusen

det var så härligt att komma ut i den milda vintern efter dagar av extrem kyla - Ackes drag gick bra , märks att det är ett tag sen sist då han inte ville hålla sig på en "rak" linje utan skulle då och då ut mot snö karmarna och lukta och ha sig.. nåja , vi jobbar vidare - han var då lycklig utav att komma ut ordentligt och få jobba idag :)
Vi gick förbi dagiset så lilla josephine fick åka skridskor , snart 4 år och hon har det på gång - behövs bara liiite träning till :)

D var ute med H hela dagen och lattja med fyrhjulingen och skoter så där kring 4 - 5 tiden var vi båda utmattade så det vart middag och någon timmes soff häng . Efter det har vi varit och handlat lite gotta på willys - ost och kex bla :) Så de har vi avnjutigt nu till första delen av Johan Falk. Skit nyheterna är nu så dags för natt kissen för hunden och fortsätta se film..



Söndags aktivering

Sitter och inväntar Elina och Josphine , idag blir det ute aktivitet för hela slanten :) Acke ska även få köra igång lite lugnt med draget idag - skönt med milt väder , var så länge sen sist att jag knappt minns hur det känns :D

dags att knalla ner till garaget och plocka fram selen..

ha en skön dag !

chill i dill

* jobbat
* städat upp i röran
* handlat
* spontan kaffe hos ann-louise och pappa i g-stad

mycket lung och skötsam lördag - blev även ledig imorgon.. Wiho !





kortis

Då är det jobb som väntar idag 09 - 13 , bara bita ihop och tänka pengar. skönt att det inte är så långt pass då har jag hela em och kvällen kvar sen - handla står som prio ett , det börjar vara tomt i kylen och hundmaten börjar också tryta..

sen vet det fåglarna vad vi ska hitta på , gårdagskvällen var enbart lugn - vi låg mest på soffan och zappade mellan kanalerna.. inget se värdigt var det alls så ikväll kanske vi slår på stort och HYR en film.. kan inte minnas sist vi gjorde det..

Nä dags att börja klä sig..

bara ta tjuren i hornen

måste nog jobba trots allt -
 hon hade inte fått tag i någon och det lär hon nog inte heller få en fredag kväll

dålig magkänsla


blev uppringd av "L" på Ik tidigare i veckan om att få börja jobba hos en annan kund/vårdtagare/brukare på helgerna - idag har jag varit på intro och kan ju meddela att det inte kändes särskilt bra efteråt - till att börja med fick jag bara två intro timmar , pers. kemin kändes död och sen lite andra saker. magkänslan har sagt ifrån hela dagen och jag får jordens ångest jag bara tänker på att jag ska dit och jobba imorgon :S 
ringde upp till Ik och tala om läget och som det ser ut så finns det ingen annan de kan ringa dit (tydligen vikarie brist där) - alltså måste jag dit imorgon och söndag..  jag vill inte !
de andra ställena jag får vara på funkar utmärkt - är ju ingen person som vill gnälla eller kräva saker hit och dit men nu kändes det verkligen pyton..

ångest ångest ångest...


ja jag får väl se vad hon säger när hon ringer upp...



Galet

Galet bra kväll igår :) vi Började hos Annie o Joel med några öl - runt tolv lämnade vi våra respektive kvar på byn för en girls night out :) blev olivers , lagomt med folk och kanon musik hela kvällen. träffade några bekanta lite här och var som man inte sett på ett tag.. är alltid lika roligt :) sen runt två tiden avrundade vi med en sväng förbi allstar , ännu några fler bekanta stötte vi på där. :)   Sen avsluta vi med att köpa oss pizza hem ( var tanken) men den slank ner redan i bilen :)

idag har vi sovit i princip hela dagen - båda så där halvers slitna - D hade blivit kvar hos joel en bra stund , han hade bara kommit in hemma en timme innan jag så han var rätt trött han med ;p

Nu ska jag åka och hämta upp Sandra i svartöstan - sen åker vi raka spåret mot Pite för frisering , jag ska bleka och tona . Elina , Lars och Jennie ska klippas..

Ja att hon orkar sandra! :) Hon är bara för bäst !

dags att pysa....

kvällens outfit

Så kanske jag får åka iväg ikväll och rasta de lurviga trots allt.. Nu ska jag och D strax bege oss till "grannarna" Joel och Annie i byn för några öl .. håll tummar och tår att resten vill till stan :)


Kvällens outfit :
vi tar fyrhjulingen ner så..
en skoteroverall , size EXTRA stor -










vilken dag gäller ?

Lika fort som det bestämdes att jag skulle söderut så blev det att jag skulle hålla mig kvar norröver - Åkte på jobba fre - sön . Tror nästan Ik läser bloggen eller någonting - oftast hinner jag bara skriva ner några planer så ringer telefon med jobb ;p .. det var trist att behöva ställa in med Nina men det är ändå bra med mera jobb , det här kommer nog även betyda lite mer enligt schema också :)

nu till någe annat - är grymt sugen på utgång här strax , snart eller något .. komma ut och rasta de lurviga kring dans golvet och så.. är det tis eller ons som gäller ? är väl den här trettondagen/afton eller nå va ? :)
 tur man är med .. haha !





summer 2009 - bara några månader kvar till nästa.. längtar !

Det är bara att hålla i sig i svängarna..

Morgonen startade relativ tidigt idag - klev upp runt halv nio och gjorde morgon med kaffe o dagstidningen. runt tio kom Nina som hade besiktning av deras gamla lägga . Kaffe(för mig) , smoothis, cigg och några timmar senare är det bestämt att jag ska åka ner med Nina till huvudstaden på ons tom söndag. :)
tom D tyckte det var en bra idé för mig att åka , han tyckte tydligen jag behövde få komma iväg ett par dgr :) men då undrar jag förstås - vad är baktanken med detta? :p kan det vara lite av "när katten är borta dansar råtterna på bortet " hmm.. ;p

Sen så har fastighetsskötaren varit här idag - äntligen fixat värmen!! ( nu kanske vi slipper kliva upp varje morgon till endast 14 grader ) sen har han också kollat vad problemet med torktummlare och tvättmaskin var. hann aldrig förstå vad problemet var så får vi besked om att han beställer splitt nya grejer ist för lagning ! Yyyeey ! :)


Dagen har börjat bra - och nu när humöret är på topp har jag faktiskt lite lust till att städa.. tror jag börjar med att plocka bort julen.. :)




Så var det nytt år

Nyårsafton firades hos Joel och Annie här på byn - D närvarade dock inte pga sömnbrist då han fick ett jätte kör pass på 15h natten till den 31:a :S
Men på festen var det trevligt de allra bästa byborna mfl var inbjudna och det festades på för fullt , smälldes raketer ( KL 00.00 ) och skrattades i massor - vid två gav jag upp och tog mig hemåt. men en lyckad nyårsfest var det minsann , hoppas nästa blir lika bra :) Tack Annie & Joel !

nyårsdagen väntade jag mig de värsta - baksmällan from hell .. men inte , mådde nästan för bra - lite halvers sliten sådär bara . På kvälls kvisten åkte vi och handla på ett i princip tomt ica maxi och sen vart de film hela kvällen . och jag lyckades hålla mig vaken till Dan´s förvånad :)

Lördag och dags för derby ! LHF - SAIK . jag och båda syrrorna intog piteås nya sportbar för en lite mer hockey känsla då det inte blev nå coop arena :) 5-2 till Luleå ;) Storasystern var inte nöjd .. hehehehe!

idag söndag har vi varit på middag hos pappa hela syskon skaran + respektive och syskonbarn - fransyska , potatis och sås :) tyckte tom kräsnaste Moa om .. Var även hurtig när jag klev upp imorse - annie slog en pling och undrade om vi skulle ta oss en promenad - blev en timmes skvallrande i härligt vinter väder :)

Det var väl ungefär de som hänt mig de senaste dagarna .. så då vet ni! :)




är nå tjo med bild uppladdningen - bilder från nyår kmr vid senare tillfälle..