Italiensk middag ikväll !

Här har vi ett av luleå hockeys sötaste fans : ) Josephine var het under matchen , klappade händerna , "hejja lule hejja" , "buuuu" var lite av det vi fick höra : ) och Björngapet var en spännande grej , trodde nästan hakan var  på väg att lossna . :p Hon var så duktig som orkade sig igenom en hel match , de sista 10 minutrarna var lite jobbiga men tur det finns små påsar chips och godis att köpa :)  hann bara in i bilen så snarka en nöjd dam högt ! : )
..och för de som inte hänger med / bryr sig så vann lule den matchen med 2-0 :D





Nåja , Onsdag har vi idag och annars sitter jag bara och väntar in D från jobbet , middagen ( en väldigt sen en ) är så gott som klar. Blev lasagne som jag gjort från skratch , ingen köpes mix eller så , ja förutom lasagne plattorna då :p

Ikväll är det Idol och efterlyst som står på schemat.. ingen mer spännande kväll är så. :)


säsongspremiär

ny vecka och idag är det inget jobb , har endel att stå i här hemma. städa bort sommaren från balkongen/loftgång , rensa bort sommar jackor/kläder , plocka fram och tvätta upp lite höst & vinter plagg .. För nu är hösten verkligen här , höll på frysa arslet av mig när jag tog ut Acke på morgon kissen.. D ringde och väckte mig i morse och berätta att de snöat i jokkmokk där han är på jobb idag.. så de dröjer nog inte många veckor så börjar de komma lite här också.

well .. Ikväll är det inbokat hockey ! Blir säsongs premiär för mig :D Äntligen är det igång , ska vara bättre i år att ta mig på matcherna , i fjol var det så mkt under hösten att det inte blev så många matcher. :S

 

Ett klick bort


Ja så har man slösat lite mer pengar , Har beställt hem skum toning , silver schampo + balsam och en ny inpackning : )

Har även kommit på tjusningen med tradera , Om 10 min slutar en aktion jag budat på och även högst , hoppas de går vägen : )

Nu är de dags att ta ut hunden på kvälls prom. sen ska jag krya ner med D i soffan : )

hej!

Pigg & allert!

En sjukt trevlig kväll igår , dock sluta den ganska tidigt för mig. var hemma redan strax baki ett. Var inte alls på humör för krogen så jag hann bara in och vända på allstar innan D kom och hämta mig.
Vi var före på lövsgatan hos jeanette , jag , sandra och Elin. surra på om det ena och det andra : ) vart som i vanlig ordning till fixad av sandra i håret och smink, fy vilken smink väska Jeanette har! vill ha!! säkert 40 ögonskuggor av alla de slag bara och massa massa mer och allt sånt där bra make up store prylar , jag vill också gå makeup itb bara för väskans skull. jag funderar fasiken på sno den av henne , dock är den size mega stor så hon lär nog märka om jag försöker smuggla ut den :S haha! 
 Sen kom även Therese och Jenny förbi och surra en sväng utanför , dom är lika svammliga som alltid, snygg morsorna där . :D

nåja , vaknade upp pigg och utvilad vid 10, nu är morgon kaffet uppdrucket, kläder på så nu funderar jag på vad man ska göra, D har åkt iväg och fixa iordning lastbilen inför veckans jobb. kanske skulle man åka och hälsa på någon , vem känner sig sugen på bjuda på kaffe ? :)


Jeanette & Sandra (som för övrigt kmr döda mig för att jag lägger upp den här bilden :p)


Smink time



 

Addiction !

Det går bara inte , hur mkt jag än gör för att sätta igång att städa så vill det sig inte.. har bara blivit att vika in hälften av tvätten , varför jag inte fortsatte med resten är ett fråge tecken .. framför datorn hamnade jag istället. Är de för att det är fredag jag inte finner någon motivation och känner någon inre stress ? Fast å andra sidan ska jag ju inte göra något särskilt ikväll så vad hindrar mig , inte tiden iaf ? hmm.. jag tror minsann jag har blivit internet beroende :P

Se där , några extra minutrar för bloggandet ist för att fortsätta med tvätten.. ja , visst är de fantastiskt ! suck  Jag måste ta mig i kragen !

weekend

Då var det helg och jag har jobbat klart min sista natt för ett tag nu.. Nu tänkte jag ta ut Acke för en promenad sen lägga mig i min egna säng och slumra till våra bästa år. : )

Sen behöver jag städa , har en tendens att "förfalla lite" när endast D är hemma.. även en maskin tvätt behövs ordnas.. ja de är min dag är så länge.

 Hej !

Mjoho

jag har mer eller mindre inget särskilt att rapportera idag .. men snart är det helg och även pengar! :) Sandra kmr hem till Lule över helgen så lördagen ser visst ut att gå i partyts tecken. :P Hoppas bara jag hinner/kan hämta ut mina trevliga paket imorgon som ligger på preem och väntar på att få komma hem till mig , har redan glömt vad jag beställt. : ) har för mig de slank med något party vänligt :p 

Nåja , Nu är det dags för duschen , Snabb middag med D innan jag ska vara på jobb kl 17.

this boots are made for walking

Alla har vi väl ett par favoriter till skor , slit och släng skor ni vet . Sånna med lite hål och skitiga uta bara f*n . Men sköna som jag vet inte vad när dom blivit sådär perfekt ingångna och slitna. Jag har ett par sånna ( ärvda av både T och E ) och Dan avskyr dom , även om de så bara gäller att jag ska ha på mig dom på kvällsrundan med hunden eller dylikt.


.. Så kan ni gissa vart jag hitta dom här om dagen ? Om inte..
brevid soporna

 

Osis för han att de var "min tur" att ta ut soporna.. Nu har jag ställt dom i tryggt förvar.. hehe !



det känns bra nu.

Då var natt intron avklarad. gick hur bra som helst, känner mig säker inför första natten själv nu : )

Idag blir de relativt lugna puckar , Jossan kmr idag runt lunch och ska vara här tills mamma/mormor slutar , då ska jag på jobb så jossan får sova där , Elina är ju fortfarande uppe i A-plog så. 

Måste hinna städa upp här hemma lite , så dags för frukost nu.

 

Pictures!

Måste få rekommendera Fujidirekt om ni här fram över ska framkalla bilder via nätet , snabba, bra kvalitet på bilderna , inte dyra alls och hipps vipps ligger dom i brevlådan. : )
Nu ska jag rensa bland bilderna på datorn och skicka en mega beställning , dom som kom i fredags var bara några bilder jag testade på att beställa . Måste in på stan i helgen och köpa mig lite mer ramar och något album.

Tummen upp för fujudirekt ! : )

uppdate

Snabb uppdate , Fredag efter jobb och middag vart de att haka på kusin , hampus och nathalia ut .. Dumt gjort då jag var på tok för trött egentligen , fast vi hade rätt trevligt ändå :)
Lördag gav jag mig in på ytterligare idioti , Suzie tyckte jag skulle hänga på dom ( när dom väl kan göra något samtidigt och barna var hos farmor & farfar) , så jag passade på och åkte mot g-stad med syster och Nina medans D och grannen skulle på "moppe" fest. vart 3-4 folköl innan och en stark cider på krogen sen var de dags att åka hem.. TRÖTT var bara förnamnet .. Men även här en trevlig kväll av de lilla man var med :)
Söndagen gick i lugnets tecken , sov ut ordentligt och klev upp först vid 12 tiden.. Eftermiddagen bestod inte heller av så mkt vettigt , vi åkte på kvälls kvisten på willys och vecko handla lite, så nu är det gjort.

Idag är de jobb som gäller .. från kl 18.. innan dess måste jag in till stan på lite ärenden och så.  Fm har vart lugn , var på kaffe hos papps och hjälpt han med bromsarna på lill golfen. Nu sen lunch.. sen stan då.

hej !

kvällens rader ..

Första dagen har gått fint , lite smått nervös hur det skulle gå med tanke på att de är ÅR sedan jag var inom vården ur huvudtaget. Men Tebresen som jag gått med idag har uppdaterat mig på endel fronter och även lärt mig en massa nytt. : )
jag är väldigt trött i skallen efter en dag med massor av information så nu blir de en varm dusch och sen krypa med med min kära sambo i tv soffan. Sen är det godnatt , ny dag nya tag imorgon !

day one

Nu är frukost biten färdig, ska bara heva mig ut och rasta acke sen är det dags för första dagens intro . Känns lite trevligare med vetskapen att jag ska gå med en gammal kompis till mig. : )

hemma igen strax baki 18..

ha en bra dag !

I´m so happy , I´m so glad ..

Jag är from imorgon extra anställd som pers.ass : )

Var igår på intervju hos kunden och det gick ju uppenbarligen kanon eftersom de vill att jag börjar jobba hos dem. Just nu finns det bara behov av extra. Men det är jag lika glad för , nu är jag back on track ! är redan inbokad på ett par pass ! :D


Oh happy day ! :D

one step closer

Lill sis kirra teorin idag , ett steg närmare hennes efterlängtade körkort ! :D

GRATTIS GRATTIS !


little sis and meEtt

väntan..

Uppe före f-n as always.. dock var de sista natten för den här veckan J sover här , ikväll ska hon hem och sen till sin pappa så hon kmr inte tillbaka förän söndag tror jag det var. :S Har som börjat vänja mig ganska bra av att hon är här , lill stumpan är så go! iaf då hon känner för det , tror även hon börjat vänja sig rätt bra att vara här så länge/mycke :P
Dagen är lite oviss än så länge , inget inplanerat eftersom jag inväntar ett samtal med lite info , de/han får helst ringa nu :)

fortsätta med kaffe , sen dusch..

Godmorgon !

Håller tummar och tår för en D korts utb.

Godmorgon ! skrot ungen ville kliva upp 06.45 idag så nu är vi uppe i god tid innan jag ska till arbetsförnedringen. upprätta handlingsplanen. Får se vad hon har att säga den här gången , nu har jag varit arb.lös alldeles för länge så hon gör väl allt för att kasta ut mig på praktik:S Ska dock göra allt för att få mig utb. ist av henne som busschafför. Nu har jag gjort allt som ska göras ( och en massa till som hon krävt )  för att kvalificeras till den ÄVEN fast jag är under 25.

Annars då , skönt att ha rutiner när man är barnvakt , ska försöka hålla fast vid dom när J åker hemåt på onsdag igen. Fast jag kanske slirar lite på uppstigningen , 06 kan ju snabbt ändras till iaf 08 tiden. :p såpass morgon pigg är jag inte.

Nu dags att rasta hunden , besöka duschen och göra allt som hör där till.

Ha en bra dag !

kvälls truddilutt

bjussar på min kvälls truddilutt innan lägg dags , Lill tjoffsan är tillbaka och sover sen en stund. Blir väl tidig morgon för D lär ju väcka henne när han ska iväg på jobbet så de är lika varva ner och sen parkera sig i sängen.




och ett STORT GRATTIS till Linda, Peter och isabell som fick sitt andra flickebarn/lillasyster idag :)


nighty night !

autumn


Har varit och umgåtts med Tobbe , vart en promenad runt höträsket .. Acke fick även komma med ut i skogen. Han var lite stimmig med tanke på att de var nytt ställe och så , mycket att lukta på.. men annars gick det utmärkt. :)
Älskar verkligen hösten , är så vackert när färgerna kommer till. Och lukten , ja hösten i sig har en speciell lukt och den gillar jag !













På en liten stund kmr jossan tillbaka till oss , elina åker uppåt igen så vi har en vecka med full rulle framför oss.. :)

jag är stum , äcklad och allmänt förbannad !

Har suttit och dum läst lite bloggar nu på förmiddagen.. Hitta en länk på en blogg jag snubbla in på , Går inte beskriva i ord hur äcklad och förbannad jag är efter jag klickade mig vidare dit.
En pedofil som öppet skriver om det ena och det andra inom detta område bla hur man hittar barnpornografi etc på nätet och inte nog med detta han JOBBAR PÅ DAGIS!??!!?
citerar bloggaren som jag hitta länken hos -" Rena dröm yrket för någon som tänder på barn , han försvarar sig med att han inte gör något med barnen , så varför ska han inte få jobba där?" 
Men det finns INGET försvar för ett sådant beteende..

HÄR hittar ni den äckliga idioten !

Det sitter i ryggmärgen

Så hade vi lördag , jag är "barnledig" eftersom Elina är hemma över helgen ! dom kom och hämta henne vid 20 tiden igår kväll .. Efter det traska jag och Nina över till Krille för ett glas vin : ) Blev där till ca halv tolv sen var jag alldeles för trött , Gick hem och parkera mig i sängen brevid D som sov sen länge : ) och upp klev jag KL 06!(?) utvilad .. Sitter kvar i ryggen att man klivit upp runt den tiden i snart två veckor , hade ju planerat en lång sovmorgon men icket , satte på kaffe till mig och D som skulle och jobba. Sen följde jag och skjutsa han till jobbet så jag inte skulle bli bil lös. Och nu sitter man här , ska sätta igång med storstädning snart så kan jag med gott samvete ta en p-nap på em : ) måste bara vänta en stund till med dammsugningen , grannarna under uppskattar nog inte det en lördag morgon runt 9 :P


vår mycket goda granne Krille :)

Torsdagens






:
Till alla ensamstående föräldrar , jag beundrar er djupt som klarar av alla sysslor , måsten och lite därtill. Efter snart 2 veckor med en 3½ åring kan jag nästan bara nästan sätta mig in i er situation :p








: Till Arbetsförmedligen som inte vet hur deras egna arbetsmarknadspolitiska prog. fungerar. + att det aldrig går att få fram någon vettig information via telefon( Om man nu får tag i någon), man bara slussas vidare till någon som vet ännu mindre än den första.

 

underbar morgon!

Igår fick jag och grannen för oss efter en viss planering att åka upp på Ikea , packade in oss i bilen runt tolv , skjutsa josephine till mormor och sen iväg .. Sko punkten blev stopp nr 1 , där hitta vi båda oss skor till MYCKET bra priser efter många om och men : ) Sen Ikea och där vart vi fram till stängning , mest små jox för mig , lite ljus,lyktor , tavel lister och en ljus krona att ha i v-rum.. vi var inte hemma förän 21-22 tiden hämta direkt upp en mkt trött tjej hos mamma och sen direkt hem.. J somna med en gång och jag tjurades med att sätta ihop ljus kronan .. Dock blev det aldrig av , antar att jag var för trött för att fixa instruktionen ( japp jag behöver instruktrioner till allt ) så jag la det åt sidan och la mig med D och sov..

och gissa vad! Vi har inte klivit upp förän 09.40 , J var så pass trött och jag klagar inte på sovmorgon när hon normalt sett vill kliva upp mellan 06 - 07! :P 

Nu ska vi göra oss fina(re) och sen åka mot j´s pappa : ) och sen ska jag ordna färdig här hemma.. storstäda trot jag också det blir när man ändå är igång :P

Oh happy day!

Ett besked snarast tack !

uh , anställnings intervjuer är verkligen bland det värsta jag vet . Var ju på en vid 15 tiden i dag som jag tidigare nämnde , Kände mig ändå rätt nöjd när jag gick därifrån men nog var de nervöst.. har gått och ojjat mig hela dagen så när de väl var över så kände jag mig helt tom i huvudet..  I slutet/början av nästa vecka får jag besked , de skulle höra av sig oavsett beslut , men som sagt för att inte ha någon utb alls eller erfarenhet sen tidigare ( ok lite kanske från liknande jobb) så kändes det bra när jag gick genom dörrarna så man får hålla tummarna att det går vägen.

Annars då , jag och J har varit och gjort diverse ärenden som sagt , rantat hit och dit , inte den roligaste förmiddagen för skrotis så jag bjöd henne på max box till lunch och en lek stund i hopp borgen på storheden som "plåster på såren"


Det ser då ut som att hon är nöjd iaf : )






Sen har vi varit och hälsat på min moster , sen svängde vi förbi mamma och blev bjuden på middag - köttfärspaj !
väl hemma mötte vi D på parkeringen  med lastbilen och J ville såklart ta en (2:a)provtur.. så en sväng med lastipilen genom byn blev det..

 

Damn! min blogg börjar se ut som en mamma blogg.. haha !

Lika som bär ? : )

Jag och loppan här har tagit oss upp vid sju , kaffet är intaget, the voice surrar i bakrunden och j leker på för fullt. Blir en fullspäckad dag med diverse pappers inlämning och pappers hämtning inne i stan , en sväng ut på storheden och annat innan 14 då vi ska vara hemma hos Ema och Hampus. Ska gottgöra J med ev ett besök på Leo´s senare i veckan : )

Påtal om annat, Ema och Hampus kom förbi igår kväll , busa lite med jossan och titta tv. Såg första avsnittet av top model 12 , Å vad fanken tar dom med för folk ? En tjej som älskar blod, hon var tom avis på Tyra för att hon haft näsblod och inte hon själv?!?!? kändes nästan lite skrämmande , hoppas inte resterande deltagare vet om hennes passion :p haha! Sen var ju alla så vackra , den ena vackrare än den andra : ) kmr förövrigt hejja på plus size modellen: )

fick mig en riktigt fint look a like bild på Ema och den där tjejen.. haha !

Lika som bär ?

  

Sry Ema , men jag kunde inte låta bli ;P

Ett steg i rätt riktning !

Som dom flesta (alla) vet så går man arbetslös sen ett tag tillbaka , har sökt jobb hit och dit, en del månader flitigare än andra och nu mina vänner gav det utdelning : ) I fredags ringde en trevlig karl och bad att få träffa mig imorgon måndag : ) 15.00 ska jag på arbets intrevju! inget särskilt för endel kanske , men en intervju i sig ju ett steg i rätt riktning.

: )


Ladies night

kanske är dags för en liten helg uppdatering. Jag var ju ut med suzie och Elina i fredags , suzie hade sin premiär efter barn nr 2 : ) Vi började ute på hos Elina på Durrudden och runt halv 11 - 11 skjutsade Hasse oss in till Pite. Blev kalles som planerat. fruktansvärt rolig kväll som bjöd på dans , mingel och uppdates (för mig) med några man inte träffat på länge. Jag och Suzie lyckades även bli upp bjudna för en bugg av en random snubbe :) Det vart en lyckad kväll med "morsorna" på stan : )



 

kom hem runt 03 tiden , sådär lagomt rund under fötterna , dock tröttast i världen. Känns verkligen i kroppen att man haft hand om en 3½ åring några dgr, så jag slocknade direkt jag parkera mig i sängen. 
vakna inte förän 12 på lördag. Kände inte av gårdagskvällen det minsta så jag och D började rensa hemma.. Allt skrot , gamla papper m.m som man av någon anledning alltid tycker " kan vara bra att ha".. höll på hela eftermiddagen. Efter det vart det "vecko handling" , tv & mys. D lyckades trots allt vara ledig till idag på fm ist. : ) somnade dock redan vid 22.30 , var nog lite seg efter fredagens bravader trots allt. :p

I em kmr Josephine hit igen efter att ha varit hos sin pappa över helgen , Elina åker tillbaka till A-plog igen. Så nu återgår jag till alla rutiner igen efter en helg med minst sagt INGA rutiner. : )  



 

 

 

 

äntligen helg

Fredagen är här och nu börjar helgen , ledighet med andra ord ( ja även för mig! , de är ett hel tids jobb med "låne barn" när man inte är van haha. )josephine åker till sin pappa idag och jag hade hoppat på lite mys med sambon. Dock är jag uppbokad ikväll sen länge och väl imorgon så måste han jobba iallafall. :S man ska väl egentligen inte klaga , det inbringar ju peningar :)

Dagen kmr gå i städningens tecken , är ändå ett jäkla rusk väder ute så det blir bara några hundprommisar och så för oss..  

uppdates from Ersnäs...

Har haft rätt fullt upp så jag har inte riktigt haft tid att uppdatera.
Nu har vi iaf gått och "blivit med barn" , Josephine ska nämligen spendera 2½ vecka hos oss (med undantag när hon ska till sin pappa) medans elina är på uppdrag uppe i arjeplog. Ska bli riktigt roligt och skönt med ordentliga rutiner. :p även mat rutinerna kmr funka som en klocka skulle jag gissa eftersom Jossan måste ha sina fasta tider. Tvingade faktiskt i mig en rätt ordentlig frukost imorse när hon käka , måste ha mycke energi när man ska ta hand om en 3½ åring, annars går man rakt in i väggen skulle jag tro. :p

Förmiddagen har än så länge varit relativt lugn , vi skjutsa Elina till bussen vid 07.30 och sen har vi bara mojsat på , jossan underhåller sig själv rätt bra medans mostern hinkar kaffe , läser tidning , fixar frukost och alltmänt försöker vakna till liv.

Nu är vi och hälsar på morfar , tog med hundarna ( har lånat hem storasysters hund zilla också :p ) så dom också fick sig en lite längre morgon runda. Nu är det strax dax att pallra sig hemåt där lunch ska tillagas och sen en välbehövlig vila då vi varit uppe sen strax före 06.. :S