Som lovat..

Pdol uppdateringen då .. Torsdag : Pite häng med piteborna . Lars , Elina , Nässe , Bergman , Märta och hennes nånting nånting släkt från tjeckien : ) in tidigt för att titta på mums mums ( det flesta kallar han Måns) , häng i schlager tältet óch kittelfjäll : ) jag testa även mekaniska tjuren , fi fan.. inte en lek alltså : ) 45 sek :P


vad är norrländsk festival utan NORRLANDS GULD








fredag: Till Annelund med sambon , nina , jarkko och hundarna , för fest där sen en mils prommenad( kändes iaf som det) till området , skulle hinna se dead by april , kom in när de hade en tio min kvar att spela.. MAT , öltält , TIVOLI och återigen öltälts häng :) 









Lördagen behövde jag vila upp mig så de blev chafförande , film och gotta medans d var på aurora choppers : )

ikväll kör vi igång igen.. Lulekalas för hela slanten , fin vädret gör det bara bättre =) 

 

Hej hej !

Oj vilken trevlig helg de har varit , har haft alldeles för roligt för att vilja uppdatera , nu när lugnet infunnit sig så kan jag iaf visa att jag lever.. HEJ HEJ! :D

håller på att måla om tv bänken nu , första varvet snart torkat.. Imorgon blir det Ikea med syrran, fylla på lite detaljer nu när jag gjort om här igen : )

Imorgon kmr lite bilder från helgen och en lite mer detaljerad sammanfattning : )

ha det gott! : )

btw.. grattis suzie & magnus till lilla Ronja som titta ut i går morse : ) även ett stort grattis till lilla rasmus såklart som blivit storebror :)

Im ready

Efter ett par timmars sömn så är jag redo för duschen och sen beger jag mig ändå mot pite : ) Får hoppas på en skön kväll med sköna människor : )

en riktig segus !

Idag är jag lite seg trots allt minnsan , även fast jag försökte hålla alkohol intaget begränsat och var även hemma strax före 01 , så ingen långdragen kväll heller..
Började hemma hos lill kusinen med Ema och Hampus , massa snicksnack och gott vin , sen avr det då tänkt färjan men vi hamna i grannarnas husbåt som dom kvällen till ära ställt upp just brevid : ) Mötte upp D som var där , dock blev han inte långvarig pga lite sömn då han jobbat några långa nätter de senaste dagarna ..
Ema och jag fortsatte och skulle vidare på färjan men kön in var.. ja minst sagt oändligt lång , skulle ta oss minst en 40 min där så vi mötte upp Lina och satte oss på invit och surra .. jag försökte prata med avbröts jämnt och ständigt av hickan jag lyckades dra på mig :/ sen vart de hämt pizza på matstället och sen kom Daniel och skjutsade mig hem .. En trevlig kväll blev det trots att vi skippa färjan : )



   





idag ligger Elina på mig att jag ska komma till Pite.. Pdol ni vet.. lockande javisst men fan 250 spänn i grinden en TORSDAG(?!?) Det är sanslöst dyrt.. vi får se , ska ringa och diskutera med henne lite efter jag vart ut med hunden/hundarna..  Milo är på besök , D tyckte de var en bra idé att ta med han hem igår , fattar inte varför för ni kan ju gissa vem som måste ta ut båda eftersom någon annan SOVER

premiär

Nu snabb fix , sen vidare mot skurholmen till kusinen och dricka gott , blir säkert utgång : ) Premiär för onsdags utgång för mig denna sommar : ) Blir säkert skoj !

Btw..

Vem känner sig manad att göra en blogg design åt mig ? har inga större krav än att den jag har nu ska förändras.. Det här var bara något jag knåpa ihop med lite hjälp av T när jag bytte tillbaka till blogg.se

Vill du ?

hur svårt ska det vara ?

Nämnde att jag behövde ta tag i saker och ting här hemma.. Men hur svårt är det inte då att sätta igång , har tagit en lång lek och rastnings promenad med Acke bara så jag ska slippa avbryta städning o dyl när jag lika är igång..  Men vart sitter jag , framför datorn! bara för att att jag skulle slå på lite musik så fastnar jag i annat.. Har massor att hinna göra på två timmar för sen är resten av dagen full bokad.. 15.15 ska jag hämta upp Sandra , hon ska hit för Elina kmr från pite bla för att S ska klippa henne , efter det blir de skjuts tillbaka till stan , sen tillbaka mot sörbyarna till mor för att fira henne .. efter det blir det FÖRHOPPNINGSVIS tatuering ikväll ( i gstad) om nålarna kommit som sara beställt.. och då ska jag hinna hämta upp T på Hertsön innan eftersom han också ska med och göra en .. phuu..  att allt ska hända på en och samma dag..

Nä städningen var det va ?

en liten uppdate..

Jag är nog en av de få som hurrar över lite regn idag =) har massor att göra här hemma och då passar det inte bättre med dåligt vädrer , vem har lust att storstäda när solen gassar ?
passade på att städa upp lill peggan igår när de var fin väder , nu har jag och papps lokaliiserat felet med lukten i bilen , INTE en dag för sent kan jag då säga.. Nu är den som ny igen, om inte nyare då felet fanns med förra ägaren redan =)

Liten uppdatering från lördagens reunion =) jag mötte upp Therese vid bussen och knalla till Elin och mulle vid halv sju satt och svammla lite gammal ett tag tills det börja rammla in lite annat folk , nya som gamla ansikten =) , blev en jäkla trevlig kväll med lite skvaller och massa skratt ! :D jag och Therese + två tjejer till ( vilka jag inge kommer inte ihåg namnen på) gav upp "hemmafesten" vid tolv snåret för krogen , förjävla kö till färjan så det blev allstar där vi mötte upp syrran och lars =) En blixt visit till pite hans med också , landa väl i sängen runt 5 ...(igen :S)och sov bort hela söndagen i princip..

Några bilder kmr här , resten var så tråkiga :p , Tack Elin och marcus för en jätte trevlig kväll! =)












Laddar !

Det andra trollet har som sagt kommit hit i eftermiddag och hon sover sött nu , själv gör jag mig lite pommes med grill korv sen tv för resten av kvällen..
Imorgon vankas tjej häng med alkoholhaltig förtäring hos Elin med henne o Therese , var på tok för länge sedan vi gjorde nå nu så ikväll laddarna jag batterierna för en garanterat trevlig kväll , kan inte gå snett med dessa damer =)

Nu fortsätta se jägarna , käk och invänta älsk =)



Bortskämd

Nog blir man allt lite bortskämd när man har elias sovande här.. de tre senaste gångerna har han inte vaknat innan 09 och idag var då inte heller något undantag 10 slog han upp sina blå och moster var utvilad =) sen har dagen spenderats i princip utomhus med undantag från då regnskuren drog över..
På nån timma kmr syrran o Hans och hämtar hem honom , men tro inte det blir lugnt för det , för när elias åker så kommer nämligen Josephine för att sova tills imorgon.. Är man inte bästaste mostern så säg? =)

D vart tvungen att jobba i natt med så nu har hans arbetsdag startat och jag hinner inte se han förän imorgon , tråkigt men det inbringar cash! förhoppningsvis är han ledig imorgon och söndag , man börjar ju sakna han nå så innerligt när man knappt setts på en vecka..

Nu ska jag se vad det ska bli till middag, sen kasta i en maskin tvätt och underhålla Elias innan han åker..  uhm?! blev jag en housewife just ?

jag beställer hem ett bra väder ,Tack!

Nu sover systersonen sen nån timme tillbaka , har haft en super härlig em =) Själv sitter jag uppe och försöker bli trött , har en tendens att piggna till efter 22 hur trött jag än varit eller hur tidigt jag än klivit upp.. aja..

Imorgon BESTÄLLER jag sol ! , är less på regnet nu .. vill lata mig på stranden i go värme ist för att lyssna på regn dropparna som faller ikapp.. Särskilt trevligt hade det varit när jag har Elias här , hur kul är de för en 3åring att behöva vara inne hela dagarna ?? nej sol vill vi ha..

Igår lata jag mig halva dagen i Elina o lars hängmatta och läste cosmo medans några ist var bakfulla :P Sen kom regnet och dagen var förstörd.. då kunde ja lika också leka bakfull i soffan.. suck..









systersonen !

idag ska Elias komma hit och sova hos sin bästaste moster , min syster och hennes man firar 4(!?!?) årig bröllops dag så jag är snäll och hämtar bus trollet så dom får lite lung och ro på deras dag .  Ska röja lite här hemma snabbt sen efter lunch drar jag min kos åt pite kommun.. Måste även förbi durrudden och hämta diverse prylar som jag glömde igår :S fy fan för mitt minne alltså..

D jobbar natt igen :S natt jobb är visserligen bra , bra med nattob och så men vi hinner ju knappt ses : (  jag kliver upp , han går och lägger sig.. Men snart är det helg och då är han ledig : )

Nu dax för frukost !

Detta jävla size zero

Jag vet inte vart eller hur jag ska börja kring den här diskutionen runt Size zero idealet , det har helt enkelt bara gått för långt . Överallt läser man om det , bla i media , både mindre och större bloggar  ..
jag är 170 cm lång och väger 50 kilo , Har alltid varit smal och mått dåligt över det jag försöker göra allt i min väg till att gå upp i vikt ( mål 58 kilo ) men det är svårt , på alla sätt.. När du ska lägga på dig vikt är det precis samma som för en överviktig att tappa vikt dvs  att bla äta på regelbundna tider & motionera. Och när vi då kommer till motion , vad tror du tex grannen , den bekanta du möter med hunden på kvälls prommen eller föräldrars bekanta osv tänker när du kommer i tränings kläderna joggandes runt byn ?? 170 lång , 50 kilo lätt??  vad tror du dessa tänker när du försöker äta ett lite nyttigare alternativ  eller är noga med att läsa på vad allt innehåller då du handlar ( mycket kolhydrater och proteiner är viktigt)?? inte tror dessa att du försöker gå upp utan tvärtom och tror du följer kändis trenderna och  att du bantar.. Och allt då man får ta som en spinkis.. "Äter du inget flicka " , ta nu några extra bullar" , å herregud så mager du är " .. "spinkis" .. och tar sig friheten att tag tag i kroppen och liksom känna(?!) på en.. kan hålla på i massor men ni hajjar.. har du någonsin hört folk ta sig friheten att kommentera en "tjockis"  bara sådär?? Hur skulle det se ut om jag säger till denne " , men du !, ska du verkligen äta pizza ? , Cola OCH godis ? tror du borde tänka dig för lite " , fetto .. eller varför inte nypa tag i magen och kommentera om de finns en liten valk ?

jag kan nästan garanterat att de inte finns någon som kan ärligt påstå att dom mår BRA av att vara Size Zero ungefär samma som att någon väger 300kg fast i sitt hem för du tar dig inte ur sängen säger sig MÅ BRA!

En annan sak med att vara "för smal" är du hittar dig inte kläder ... nope ! hur roligt är det att ställa sig i prov hytten och se dom där snygga jeansen sitta som en hö säck i arslet? du sneglar mot barn avdelningen men inser genast att du är "för lång" så att säga.. eller när du beställer hem via nätet ex underkläder och de är mer luft i bh´n än bröst ? Nu brukar jag ha hyfsat tur med kläder , har hittat mina strl och affärer men de är sällan jag testar mig på något nytt..

osch! jag hade kunnat skriva hur länge som helst, men jag börjar bli trött efter gårdagens bravader och hundet måste rastas.. men tänk på en sak att kalla mig spinkis , mager sticka ,eller säga men ät nå för gudsskull osv.. Tar precis lika mycket som om du går fram till en överviktig person och säger fetto , tjock jävel osv...

missförstå mig rätt med det här inlägget , jag missunnar inte någon lite "bantning" eller så.. någon kanske känner för att få tillbaka snygg kroppen efter en graviditet eller av andra orsaker.. det jag ville komma fram till var egentligen just de här om hetsbantning, "bli smal fort av dessa piller.". och tabun om problemen kring undervikt..

Nu ska jag gå och äta mitt kväll fika , fil med müssli och äggmackor !

Jag vill bli en smockis ( smalis + tjockis ), alltså lite hull har inte skadar !=)



Pics!

Hittade en kabel här så jag kunde för över nå bilder.. inte bästa kvallan men då får ni se lite av kvällen iaf =)

utsikten från tunnan


Nesse & Lars på bryggan

Nesse, Jonny o lars

Jag o Elina flummar uti nå

Sandra och en av grannarna kring byn tror ja det var?

sandra visar formen

Kiss paus på vägen tillbaka.. haha,kunde inte hålla mig i från att fota henne:P

Tokig kväll! =)

Då sitter man här på durrudden , pigg och kry efter gårdagen =) annat är de för syster och sandra som körde på hårt igår =) Stackars Sandra sitter bakfull i en bil på väg ner till Ume med släkten , Elina har iaf turen att få ligga kvar i sängen =)

Kom hit vid 8 igår , Sandra satte genast igång och klippte Jennie o Hans.. Jag sympati söla med ölen så att sandra inte skulle känna sig så stressad när hon väl blivit klar ,men hon kom i kapp och förbi :p knalla ner till bad tunnan där resten av folket var.. bada i flera timmar och tog oss nägra dopp i älven , så ruskigt skönt !

Kvällen sluta uppe i huset runt 02 - 02.30 då hade jag redan hunnit börja bli bakis och fått torka en spya här och var :p Bums i säng efter det och upp vid halv tio imorse för att skjutsa S till öjebyn..gode seg men ändå i rätt bra form =)
Annat var det somsagt för sandra, tror nog att hon var rätt på g fortfarande. ;)

Solen lyser , varmt och gott ute.. funderar på gå ner till bryggan vid älven en stund.. Får se om jag får med mig syster.. haha!

Kmr några halv bra bilder från igår när jag anländer hemma och har tillgång till usb tjofräsen  ...

Missförstå mig rätt !

Har precis kommit hem efter halva dagen på stranden med Tobbe , Sandra , Mickis + barn.. Solen stekte och det var allmänt trevligt större delen av tiden ! =) däremot gillar jag inte endel barn som härjar runt på stranden , barn i åldrarna 10 + , INGEN som helst respekt för andra !!  , bollar flyger , ungar kutar kring benen så näst in till  dom ska snubbla över en där man ligger , kastar vatten , sand.. you name it ! Och föräldrarna deras då! ja dom ligger i sina solstolar med sina böcker , tidningar m.m  för trynet och bryr sig inte det minsta.. Det skadar inte att kolla till kidsen då och då.. även om dom nu börjar bli "stora" ..

hmf !

dax för middag sen ska det städas ihop lite här , fixas iordning inför kvällens aktiviteter .. Bad tunna ala pite =)

Jag fick gnugga ögonen ordentligt

var intställd på trist tråkigt regn väder idag , Det som hade utlovats på  yr.no igår.. vaknar av att mamma ringer sluddrar nå i likhet med att ja sover och lägger på.. inser att solen lyser varmt och gott in i sovrummet.. =) Upp av bara farten gnuggar mig i ögonen , sol? ja de är sol ! =)  klockan var då 09.15 och de var redan 18 grader ute =) NU måste jag ringa och väcka Tobbe , trolltjääääärn !!! :D

Ideérna flödar ! =)

Nästa vecka sätter jag mig under nålen för 3dje gången =) har nyss avslutat ett mycket spännande samtal mellan mig och Sara där vi har bollat en massa ideér.. Och de kommer bli bra! Nu längtar jag som tusan och hoppas den här veckan går i räser fart ! =)

Man ska aldrig..

vara för kaxig .. Påstod till den ena och den andra att jag kirrat det där med mobil bloggning och det funkade utmärkt.. har ni sett till något fler mobil inlägg?? , nä precis ! Ett funkade sen har det tjorvat och inte velat ge med sig , gjorde precis som det står man ska göra om och om igen.. OCH det drar även pengar från kortet :S men ändå vill det sig inte.. nåja hoppas dom får ordning på problemet snart , är ju så enkelt ( när de vill fungera) och roligt med mobil bloggning..

Viruset är kvar , snabb uppdaterar bara lite om läget...

allt för denna gång !

Eftersom jag har virus på datorn s

69187949ea8f6bcf5b5f32540af29dd1.png

Kolla varifrån!

Eftersom jag har virus på datorn så kan jag ju iaf mobil blogga =) mitt första försök idag så vi ser hur det går , testar med att lägga in en bild också..
Ha det gott!

Dator lån !

Är hemma hos min far och passar på att låna datorn och uppdatera läget litegrann.. Vi har fortfarande virus på datorn hemma :S Ska tillkalla experten dörren brevid här i dagarna att fixa det.. : ) Så fort att är ordnat och datorn går att använda igen kommer bilder på den senaste tidens aktiviteter och annat.. : )

Somsagt är hos pappa , har precis gjort rabarber kräm , väntar på den ska svalna lite så ska jag njuta.. ingen sommar utan en klassisk rabarber kräm =) 

D är och jobbar  , skönt att det ordnade sig med sommar vik för han , då känns det inte lika jobbigt att tänka på räkningarna som ska betalas i slutet av varje månad.. kändes skönt att kunna dra en lättnande suck ..
Snart borde han vara hemma efter sitt natt skift , katsching ! natt ob! ;)

Kändes som att jag hade mycket att dela med mig av , men när jag väl satt mig här är det tomt. :P Inget viktigt att rapportera med andra ord !

hoppas ingen missade Mj´s minnestund igår , verkligen så vackert och tårarna floda när hans dotter avslutade  ceremonin med sina egna ord rakt från hjärtat .. Beautiful !

Mupp!

virus på datorn igen !! , gör bara det nödvändigaste på datorn .. törs inte heller kolla min bloglovin då jag inte vart in på snart en vecka.. :p

Jag lever och mår men jag HATAR när datorn blir sjuk.. :S

återkommer när allt är ordnat !