SKRIVET: 2009-04-05, kl 22:02:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag vill inte leva detta livet

Har just sett en ( enligt mig ) gripande dokumentär på svt , handlar om ett gäng ungdomar från göteborg som följts under en längre tid . droger , fängelse , självmord är bara en del av deras "vardag" .. En mycket bra dokumentär som jag starkt kan rekomendera..

Ni kan se den i efterhand i SVT PLAY alt reprisen 9April 15.55 i svt2


Jag vill inte leva detta livet

I flera år har Bo Harringer och Renzo Aneröd följt Henke, en ung kille från Göteborg. Han och hans kamrater har fastnat i drogmissbruk. Den mycket farliga drogen GHB har blivit vanlig bland ungdomar i Göteborg de senaste åren. När sedan Jonny, Henkes bäste vän, hoppar från Angeredsbron blir allt bara värre.

De senaste åren har det skett ett flertal dödsfall inom samma krets av ungdomar i Göteborgstrakten. Det är ett gäng som till stor del har växt upp tillsammans i en ganska vanlig stadsdel som huvudsakligen bebos av svenska arbetare och småföretagare.

Dödsorsakerna har varit bilkrascher, mord, självmord och överdoser av droger. Det gemensamma har varit så kallade "fattigmansdroger" som GHB, GBL och lugnande tabletter, som till exempel Rohypnol.

Filmarna Renzo Aneröd och Bo Harringer bestämmer sig för att följa några av de missbrukare som finns i Göteborg för att, om möjligt, få svar på varför denna typ av missbruk är så utbrett just i Västsverige.


Lina

Har sett den också, så himla hemskt men tyvär sant att det är en vanlig sak i samhället vi lever i.



PUBLICERAT: 2009-04-06, 09:48:35 | URL: http://´lgrenman.blogg.se/
Rasmus

Jag tror säkerligen att den dokumentären är bra.. Får se reprisen. Så hur är det med dej annars?



PUBLICERAT: 2009-04-06, 14:24:32 | URL: http://sheargenuis.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: